Om Marika

Hej och välkommen till min sida!

Jag heter Marika King och kommer från Ludvika i Dalarna. King heter jag för att jag gifte mig med en australiensare. Det var han som gav mig munspelet. Som gjorde att jag började skriva alltså. Eller ja, egentligen var det väl utbrändheten. Här kan du läsa om hur jag började skriva.

Vi lever i en speciell tid. En komplex tid, med växande informationsflöden och allt större krav på hur vi ska leva våra liv. Vissa ger sig in i leken och maxar jobbet, lägenheten, inredningen, barnen och deras aktiviteter medan de samtidigt ägnar flera dagar åt att få till det perfekta surdegsbrödet. Andra skalar ner, försöker förenkla. Åker till och med till Afrika för att känna att man för en gångs skull i sitt liv gör något riktigt meningsfullt.

Jag har gjort båda delarna. Och jag fascineras av hur det som är rätt bara blir rätt om det görs med rätt intentioner. Och hur det man tror är fel kan bli så rätt och tvärtom.

Men nu pratar jag ju i gåtor:) Det jag vill säga är att jag fascineras av sökandet. Av människors uppriktiga längtan efter syfte och mening – och av att det aldrig finns några rätta svar. Som gäller alla, alltså. För dig, finns det förstås ett. I alla fall just nu.

Jag skriver om allt det här. Om jakten efter det perfekta jobbet, om sökandet efter mening och om vår längtan efter kärlek, vare sig den kommer från dig själv eller någon annan. I min senaste bok, som kom i mars 2014, skriver jag dessutom om Afrika. Om vår skeva maktmentalitet och bristande kunskap kring vad det innebär att ”göra gott”. För även där finns det aldrig några sanningar. Och goda intentioner räcker inte alltid till. God läsning och tack för din tid!

Nyfiken på vilka tidningar som jag har varit i?

Under sidan "Marika i media" hittar du ett urval.

Senaste inläggen

Köpa Supernova som fysisk bok?

Hej vänner,

Som en del av er märkt finns inte Supernova längre tillgänglig i fysisk form på Bokus, Adlibris osv. Den finns begagnad på t ex Bokbörsen, men vill du ha ett nytt ex kan du skriva till mig via kontaktsidan eller på Fejan. Har förstaupplagan från Norstedts kvar i några ex.

Annars är tanken att det ska komma en Print-On-Demand-version snart, men det är inte klart än.

Med värme,

  1. Krönikör i Tidningen Karriär! Lämna ett svar
  2. Ooops! Lämna ett svar
  3. Projekt längtan nominerad till Stora ljudbokspriset! Lämna ett svar
  4. Äntligen finns Projekt längtan som ljudbok! Lämna ett svar
  5. Läsarbrev… 2 Kommentarer
  6. Time to shine! 2 Kommentarer
  7. Brev till mig själv för 16 år sedan 5 Kommentarer
  8. Föreläsningshöst! Lämna ett svar
  9. Jeez, är det bokmässa? Nu? Lämna ett svar