Föreläsningar

Vidbränd och vidare

Marika King är den f.d. McKinsey-konsulten som gick in i väggen, flyttade till Afrika och blev författare, men som nu är tillbaka på en chefsposition i arkitektbranschen.

Utifrån sina egna erfarenheter berättar Marika King personligt och inspirerande om sin egen resa, hur man upptäcker och undviker utbrändhet samt om vikten att våga välja sitt eget liv.

När man är van att jobba 80-timmarsveckor kan det vara svårt att förstå hur man en dag inte ens orkar gå upp ur sängen. Marika King hade en spikrak karriär på det välkända konsultföretaget McKinsey & Company, men blev sjukskriven för utmattningssyndrom och hennes självbild raserade. Efter en lång rehabilitering skrev hon sin framgångsrika debutroman, Supernova, som handlar om prestationsprinsessan Lisas uppgång och fall i konsultvärlden.

Nu är hon aktuell med sin andra roman, Projekt längtan, som fortsätter följa Lisa i jakten på det perfekta jobbet och sökandet efter mening, den här gången genom volontärarbete i Afrika.

Marika King har själv vänt sina motgångar till en spännande och lärorik resa, och hon drivs av att hjälpa företag och individer att inte bara undvika utbrändhet, utan också att ta tillvara kraften i människors ohälsa och förvandla det till något positivt. Hon är dessutom engagerad i frågor som rör bistånd och hur man kanaliserar sin vilja att hjälpa. Efter att ha bott ett flertal år i Afrika är hon inte övertygad om att det är vi som hjälper dem utan att det ofta till och med är tvärtom.

Röster om

"Marika fångar åhörarnas intresse genom sin öppenhet och sitt engagemang. Hon är personlig och inte är rädd för att prata om sådant som andra låter vara osagt. De högpresterande deltagarna på föreläsningen uppskattar att få höra en annan sida kring pengar, status och karriär. Marika väcker tankar kring vad som är lycka och meningen med livet - och hon gör det på ett mycket inspirerande sätt.”
Cecilia Stadig, Prodiem (inspirationsföreläsning om livs- och karriärsval)

”Är bara tvungen att maila dig och säga TACK:-)! Mycket intressant föredrag om viktiga ämnen. Imponerad av hur öppet och rakt du återger din egen resa. Stärkande och inspirerande. Köpte dina böcker och har redan läst ut båda två. Mycket igenkänning!!”
Åhörare, Yogayama (föreläsning om livsval, bistånd och hur man kanaliserar viljan att hjälpa)

”Att lyssna på Marikas berättelse och råd var både tankeväckande och uppfriskande – på två helt olika sätt. Tankeväckande för att det slog mig att jag ett antal gånger bortsett från mina skyddsmekanismer, som att äta och träna ordentligt, för att jobb och vardag tog överhand. Och bara tanken på att hamna i en motsvarande negativ spiral som Marikas fått erfara driver mig att prioritera mig själv högre. Men Marikas föreläsning var också uppfriskande. Uppfriskande för att hon berättar sin historia med ett engagemang och en glädje som skvallrar om hur bra det blivit och hur bra det kan bli så länge man är ärlig mot och tar hand om sig själv. Att förväntas prestera och jobba hårt är del av min vardag och att få höra Marikas historia och ta del av hennes tips och trix är ett steg mot att göra den hållbar och fylld av glädje – tack för det!””
Åhörare, Strategikonsultföretag (föreläsning om hur man presterar på topp och samtidigt mår bra)

"Tusen tack Marika King för att du så engagerat, humoristiskt och inte utan självdistans bjöd på dig själv om ett sådant allvarligt ämne! Inspirerande livsresa du hittills gjort."
Länsbiblioteket Dalarna (föreläsning om livsresa och författarskap)

Vill du boka Marika som föreläsare?

Senaste inläggen

Supernova finns igen!

Hej fina,

nu finns äntligen Supernova som fysisk bok igen. Stress, prestationsångest och bekräftelsebehov är aktuellare än någonsin. Toppat med vänskap, kärlek och längtan efter sig själv såklart:)

Annars har jag också skrivit ett par nya krönikor, t ex den här. Den handlar om svåra val, att det ofta inte funkar att tänka allt eller inget, utan mer eller mindre. Och att vi måste lära oss att stå ut med kognitiv dissonans.

Eller den här, som handlar om autentiskt ledarskap. Om integritet och om att få ta med sin mänsklighet och sina värderingar in på arbetsplatsen. Att vilja se en konsekvens mellan ord och handling, mellan värderingar och beteenden, mellan hjärta och hjärna.

Enjoy!

  1. Köpa Supernova som fysisk bok? Lämna ett svar
  2. Krönikör i Tidningen Karriär! Lämna ett svar
  3. Ooops! Lämna ett svar
  4. Projekt längtan nominerad till Stora ljudbokspriset! Lämna ett svar
  5. Äntligen finns Projekt längtan som ljudbok! Lämna ett svar
  6. Läsarbrev… 2 Kommentarer
  7. Time to shine! 2 Kommentarer
  8. Brev till mig själv för 16 år sedan 5 Kommentarer
  9. Föreläsningshöst! Lämna ett svar