Mellan Kristina Lugn och Stieg Larsson

Jag fick en ny bokhylla häromdagen. Den är gjord av mörkt trä och sitter fastmonterad i en liten alkov i hallen i vårt hus i Dar es Salaam, Tanzania. I två år har jag väntat på denna bokhylla. Det är lite svårt att förklara varför det har tagit två år att få till de här efterlängtade träbitarna, men … tja. Det är Afrika. Det kom så mycket emellan. Elen dog, poolpumpen exploderade och vattenrören (under jord) gick sönder inte mindre än tre gånger på två år. Samtidigt läckte toaletterna fem gånger, hela poolen behövde bytas ut och tre köksluckor rasade ner från sina gångjärn ungefär en gång i månaden.

För att inte tala om varmvattenberedaren.

Men åter till bokhyllan. Jag fyllde den med böcker igår. Min bok hamnade mellan Kristina Lugn och Stieg Larsson. (Ja, jag sorterar böcker först efter storlek och sedan efter färg. Finns säkert någon personlighetsstörningsdiagnos för såna som mig).

Jag tyckte i alla fall att det kändes bra. Så vill jag skriva. Kanske i nästa bokprojekt (efter Lisa).

Kram på er